Powered By Blogger

teisipäev, 4. juuli 2017

Mesised põlvikud. Honey knee socks.



 Siin siis ühed tõeliselt mesised põlvikud, mis on taaskord heegeldatud tuniisi tehnikas. Said need kohe nii mesised, et isegi mesimummud leidsid tee nendeni. Algul piilumas käis ainult suur Emamesilane aga mõne aja pärast tuli ta tagasi juba oma pisikeste põnnidega. Põnndele põlvikud nii meeldisid, et keeldusid nendelt kategooriliselt lahkuma.Ja nii nad siis põlvikutele jäidki.

Siinkohal ka HOIATUS! Mitte kanda soojade suveilmadega välitingimustes! Võite sattuda tõeliste mesimummude rünnaku alla.

Ning siin siis pildiline ülevaade koos mõningate näpunäidetega.


Töö käib Emamesilase valvsa pilgu all.

Töö käigu kohta niipalju,et nagu juba mainisin on tegu tuniisi tehnikaga. Täpsemalt küll entrelac tehnikaga. Siin üks videoviide selle tehnika kohta https://www.youtube.com/watch?v=So4dHX8xdAk&t=1030s

Heegeldamiseks kasutasin tavalist sirget heegelnõela numbriga 3,5. Lõng Robin Double Knit (Eestis ilmselt seda lõnga pole aga infoks veel niipalju, et 100g lõnga on 300m) ja seda  kulus umbes 180g. Põlvikute suurus Eesti keskmine ehk talla pikkus 23 cm.

 Alustatud on varbaosast võluringiga, millesse on tehtud 8 poolsammast. Järgmisel ringil kasutasin eest läbivõttega poolsambaid ja kasvatasin juurde 8 poolsammast (kokku 16 ). Kolmandal ringil kasvatasin veelkord 8 poolsammast (kokku 24) ning neljandal 6 (kokku 30). Viies ja kuues ring - igasse  üks eest läbivõttega poolsammas.

 Edasi siis tuniisitehnikas kolmnurgad viiest silmusest (1 ring) ning edasi nelinurgad nagu on näha eelpool videos.

Kolmnurkade tegemist saate näha siit : https://www.youtube.com/watch?v=FJx7YkP6x68


Varbaosa heegeldamine.
 
 Kannaosa on heegeldatud hiljem ringselt eest läbivõttega poolsammastega, kahandades igal ringil mõlemalt poolt küljelt.


Pöiaosa ja kand..


Talla alt näeb põlvik välja selline.

  Sääreosas on ruudukesi suurendatud, et sääremari ikka ka lahedalt põlvikusse mahuks.

 Ning lõpetatud on kogu see mesine põlvik soonikuga. Esmalt ring poolsammastega ja edasi ikka üks poolsammas eest läbivõttega ja teine tagant läbivõttega, ikka eest ja tagant ... Just nii palju ringe kuidas kellegile meeldib.



Sääremari põlvikusse!

 Ning siin siis lõpuks valmis põlvikud oma sumiseva Mummusülemiga. Õnneks on need pisikesed mesilinnud ohutud.😊


Mesimummudega mesisokid.


 Ja jalas näevad need välja sellised.














  MESIST SUVE!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar